// Persoonlijk: nieuwe tijden \\

Binnenkort breekt er een nieuw tijdperk aan in huize Hammouti en eerlijk… Dat is best slikken voor deze mama!!

Gisteren hadden we al een momentje, waarbij Lina af moest zwemmen voor haar A-diploma… Op zich stelt het natuurlijk niet heel veel voor, maar aan de andere kant vond ik het toch best een dingetje. Dit was het eerste waarbij ze “echt” moest presteren om een daadwerkelijk diploma te behalen. Ondanks dat ze het zelf ook best spannend vond, deed ze het geweldig en zwom ontzettend netjes… Dat is onze Lina. Ze laat zich in eerste instantie soms een beetje kennen, maar alles wat ze doet, doet ze op haar manier perfect! Net als d’r moeder is ze een tikkeltje perfectionistisch ;)

IMG_0785 IMG_0805

IMG_0815 IMG_0840

Ik geef toe, ik ben “zo’n moeder” die om kleine dingen en prestaties een traantje kan laten, maar weet je, ik schaam me er absoluut niet voor! Ik ben gewoon rete trots op onze meisjes! Inmiddels heb ik er aardig mee leren leven (bedankt dat je dit aan me door hebt gegeven mam <3) ;P en gaat het de laatste jaren best goed… Toen Lina net geboren was, werd ik al emotioneel van haar eerste lachje, of als je ineens zo heel zoet tegen me begon te brabbelen. Die tijden zijn voorbij, maar ik weet gewoon wanneer ze komen… zoals vanmorgen!! pffff

Om 7.13, vlak voordat mijn wekker ging, klonk er een lief stemmetje door de babyfoon… ‘mama, mogen we nog even spelen voor WE straks naar school moeten?’ Ik voelde een kleine brok in mijn keel, maar negerde het even voor nu… Ik stapte uit bed en besloot om even snel onder de douche te springen (normaal doe ik dit als Lina op school is). De meiden waren heerlijk aan het spelen en vroeg ze om vast kleren te klaar te leggen. Toen ik klaar was en mezelf had aangekleed, ging ik de meisjes helpen… Nou ja, Senna, want Lina kleed zichzelf elke morgen altijd netjes aan. Ik ging op de rand van haar bed zitten en ze kwam naar me toe en gaf me een dikke knuffel!

Ze kwam nog iets dichterbij en zei met een verlegen stemmetje: ‘ik vind het best spannend!’…

Nou toen begon het! Ons kleine meisje gaat vandaag voor het eerst op school wennen!!!

S: ‘mama, waarom heb je tranen?’

Ja, hoe leg je dat uit… ‘Ik vind het ook spannend dat je voor het eerst naar school gaat, maar weet dat het helemaal goed gaat komen! Ik ben gewoon ontzettend trots op jullie meisjes en nu moet ik jullie straks allebei de hele dag gaan missen!’

Senna: ‘maar mama, dat is niet erg, want je hebt papa nog!’

En zo begon ons nieuwe avontuur… met straks twee meisjes op de basisschool. Na het aankleden, aan het ontbijt, terwijl ik de trommeltjes klaar aan het maken was… Senna kwam tussendoor even een fruit trommeltje kiezen, ze was enigszins verontwaardigd toen ik vertelde dat ze alleen de ochtend mocht gaan wennen en ze dus geen brood mee hoefde te nemen. ‘Als ik naar school moet, moet ik toch ook overblijven?’ Ben benieuwd hoe dat zal gaan, als ze na de vakantie nog 4 ochtenden mag wennen en géén brood op school hoeft te eten…maar dat zal vast goed komen!!

IMG_0855-1 IMG_0860-1 Foto 22-02-18 08 35 41-1

Nadat we Lina weg hadden gebracht, rende ze door de klapdeuren naar de onderbouw en wist nog precies waar haar kapstok was. Elke morgen als we Lina weg hadden gebracht, wilde ze even langs haar klas en gluurde even om de hoek, om haar vriendinnetjes gedag te zeggen. Wat had ze er zin en stiekem (alhoewel ik dat liever niet toegeef) is ze er ook gewoon klaar voor!! Haar stoeltje stond naast de juf én naast haar beste vriendinnetje Pip… Ze werd begroet door een aantal vriendinnetjes (zo tof dat ze allemaal in dezelfde klas zitten) en wat onbekende kindjes. Lina heeft in dezelfde klas, bij dezelfde juf gezeten, dus dat voelt gewoon vertrouwd! maar toch…mijn mama hart had er meer moeite mee, dan mijn hoofd! Ze ging verlegen zitten en keek een beetje om zich heen… ze vertelde me nogmaals dat ze het spannend vond en ik vroeg of ze haar konijn wilde. Ze hoefde er niet over na te denken en rende naar de gang om konijn uit haar tas te halen… Ik kreeg ik een dikke knuffel en heb bij het raam nog even gezwaaid. Stiekem heb ik nog heel eventjes om een hoekje bij het raam gekeken… Het ging goed! En met mij? Ging het ook eigenlijk best goed… Ik moest even slikken toen ik de klas in kwam, maar daarna voelde het eigenlijk gewoon goed! Uit school zal ze vol met enthousiaste verhalen en had het enorm naar haar zin gehad… Ze mag nog 4 keertjes wennen, voor ze 19-3 écht naar school mag. Ik moet alleen nog verzinnen hoe ik het haar duidelijk ga maken dat we eerst nog een week vakantie hebben! hihi

Het zal wennen zijn voor ons allemaal. Ik ga haar ontzettend missen, al kijk ik er ook wel naar uit… Zo kan ik een heel deel van de shoots inplannen als de dames op school zijn en mijn werk achter de pc doen… Dat als ze uit school komen, ik er gewoon voor hun kan zijn en tijd met ze door kan brengen…want het gaat allemaal zo hard! Ik wil van onze meiden kunnen genieten en weet je, ik kan eigenlijk niet wachten!!  Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik geniet nu ook met volle teugen! Maar als ze lekker samen aan het spelen zijn, besluit ik af & toe toch even aan het werk te gaan… en ja, dat “even” wordt soms wat langer, waardoor ik soms gehaast aan het eten moet beginnen en sommige dingen toch in mijn hoofd blijven hangen en ik afgeleid ben. Vroeger zei ik altijd, ik wil vanuit huis werken… Maar daar kwam ik na 4 weken (na het verliezen van mijn baan) snel op terug! Het is heerlijk, maar de balans blijft een dingetje :)

Deze mama zal de komende weken even een aantal keer hard moeten slikken… Onze meiden worden groot en jeetje, wat ben ik trots op ze!! <3

blog-name

// Newborn fotoshoot | 26-1-2018 | Nieuwegein \\

 

Vanmiddag heb ik de foto’s van de newbornshoot met dit mooie dametje af mogen leveren… Het was mijn eerste newbornshoot van het 2018. Het gezin had van (o)ma & tante (zus) een cadeaubon gekregen voor de newbornreportage. Bij de zus van mama, mocht ik bijna 2 jaar geleden ook de newbornshoot doen (en later de cakesmash) en wat ik wel bijzonder vond, was dat dit kleine moppie, bijna twee druppels op haar “grote” nicht lijkt. Allebei zo’n heerlijk bos donkere haartjes, het neusje, mondje… Als je het niet zou weten en zou de foto’s naast elkaar leggen, zou je bijna denken dat het dezelfde dametjes zijn :)

 

pastpresentfotografie_newborn2018_11

pastpresentfotografie_newborn2018_12 pastpresentfotografie_newborn2018_13

 

De kleine dame deed het super en was heerlijk relaxed! Tijdens de eerste setting was ze nog wakker en iets druk in de weer met handjes, voetjes en gekke bekken trekken… Maar na de foto’s met haar grote zus en nog even bij mama gedronken te hebben, gaf ze toch toe aan de slaap. En vrij regelmatig, als ze echt vertrokken zijn, krijg je zo’n zoet lachje… Nou dan ben ik verkocht! ;) Het toffe aan deze shoot vond ik dat papa & mama ook voor grijs hadden gekozen en naast dat ik vind dat het best een stoere kleur is, kan het ook zeer zeker goed voor lieve kleine dametjes…en zeker met een lief haarbandje of kanten rompertje (mijn nieuwe favoriet!) waarna ik dan stiekem weer hoop dat meer mensen kiezen voor dit soort kleuren bij meisjes (en andersom met jongens).

 

pastpresentfotografie_newborn2018_10

Mama vond het erg moeilijk om een keuze te maken uit alle foto’s, wat ik natuurlijk begrijpelijk vind! Het zette me wel aan het denken… Ik lever nu tussen de 30-50 foto’s af in het online album, maar misschien moet ik toch wat selectiever gaan zijn, zodat ik het voor de kersverse ouders ietsjes makkelijker maak. Maar ja, smaak is natuurlijk heel persoonlijk, dus ik blijf dat lastig vinden… Ik ga er binnenkort maar weer eens even over brainstormen. Gelukkig is het haar toch gelukt en besloten ze om een aantal extra bestanden af te nemen.

 

De afgelopen maanden heb ik eigenlijk alleen newborn meisjes mogen fotograferen… Zo apart, de ene keer jongens, dan meiden en heel af & toe is het meer gevarieerd. Hoe heerlijk ik het vind om met kant en haarbandjes e.d. te werken, ben ik ook wel van de wat meer stoere settings…  Afgelopen week is er nog een prachtig newborn meisje geboren, welke ik binnenkort mag fotograferen. Ennnnn er kan ook elk moment nog een leuk binkie ter wereld komen… Ben zo benieuwd!

 

Ik wil jullie allemaal een fijn weekend wensen!

blog-name

| Fotoshoot | Jay 100 dagen oud | Fotostudio Nieuwegein |

Op Vrijdag 26 Januari kwam de kleine Jay naar de studio… de dag dat hij precies 100 dagen oud was en zijn papa & mama al 100 dagen dolgelukkig waren met zijn komst… Dat kwamen ze “vieren” met een shoot in de studio! Opa & oma waren ook gezellig mee en zo begonnen we met wat familiefoto’s.

  

pastpresentfotografie_blog_2018_2

Elk land heeft zijn eigen tradities na de geboorte… Bij ons zijn het de welbekende ‘beschuit met muisjes’. Papa & mama konden niet precies uitleggen wat het verhaal erachter was en gezien mijn nieuwsgierige aanleg, ben ik toch even gaan googlen :) Wat ik vond is dit: volgens de Chinese telling is een baby van 100 dagen oud eigenlijk al 1 jaar. Er wordt namelijk geteld vanaf de conceptie en niet vanaf de geboorte… Dus nadat hij heerlijk 9 maanden in mama’s buik had vertoefd en nu 3 maandjes oud was, was hij dan precies 100 dagen…  Die avond hadden ze thuis ook nog groot feest voor de kleine man! Ik hou er altijd wel van om tradities van over de hele wereld te leren kennen.

Na de familiefoto’s, was het dan echt tijd voor zijn feestje!! Jay was lekker goedlachs en kon zijn hoofdje al aardig goed omhoog houden… Wat was het tof om te mogen doen!

  pastpresentfotografie-100dagen

pastpresentfotografie_blog_2018_1

   blog-name