// Hoe het allemaal begon… \\

Zo’n 11 jaar geleden begon mijn liefde voor de fotografie… of misschien gaat het al iets verder terug, al was het met een simpele point & shoot camera. In 2007 heb ik mijn eerste spiegelreflex camera aangeschaft en maakte er vooral thuis en bij familie/vrienden weleens foto’s mee. Deze foto’s gebruikte ik dan voor mijn toenmalige verslaving, digitaal scrapbooken. Dit deed ik tot vorig jaar nog steeds, alleen ben ik ergens halverwege vorig jaar achter komen te lopen met mijn project life en heb het tot dusver niet in kunnen halen… Ben gewoon te druk! :( Maar hoop het echt snel weer op te kunnen pakken, maar wanneer?? Ok, ik dwaal af!

Op een gegeven moment nam ik mijn camera ook weleens mee naar het kinderdagverblijf waar ik werkte en ouders waren zo ontzettend enthousiast, dat we een eigen web-album op hadden gezet… Ik kreeg regelmatig leuke opmerkingen en heb me toen weleens wat meer verdiept in de materie eromheen, want in automatisch fotograferen kan iedereen. Nou kwam ik daar in het begin niet helemaal mee weg en liet het maar lekker voor wat het is. Totdat mijn oud-collegaatje haar bruiloft aankondigde en zei: ‘Wij gaan trouwen en ik wil dat jij de foto’s gaat maken!’ Dus…En zo is het eigenlijk begonnen!

Op 27-06-2008 trouwden Kees & Marjolein en ik mocht de hele dag vastleggen… Voor het zover was had ik aangegeven dit heel graag te willen doen, maar dan had ik wel nog een flitser nodig. Marjo’s woorden: ‘nou, dan gaan we die kopen!’ haha. Met toch wel een tikkeltje spanning keek ik naar deze dag uit, want wat als het mis ging, of ze de foto’s niet goed genoeg of mooi vonden?! En er waren natuurlijk heel wat bekenden, dus wilde ook echt niet falen! Je doet een bruiloft niet “eventjes” over. Ik was nog niet zo op mijn gevallen als tegenwoordig, dus durfde sommige dingen ook niet uit te spreken…haha. En Marjolein kennende (Marjo, je weet dat ik van je hou heh?!), die legde de lat voor alles altijd net een tikkeltje hoger en deed het gewoon maar allemaal! Gelukkig heeft ze me bespaard ;) en heb ik gewoon van alles plaatjes geschoten en was zeker zeer tevreden met het eindresultaat. Samen hebben we een selectie gemaakt en het trouwboek in elkaar gedraaid… Want ja, ik wilde hem wel maken, maar wilde wel zeker weten dat ze hem mooi zouden vinden en de juiste foto’s erin kwamen. Wat was het een ervaring en gaaf om deze kans gekregen te hebben…

Ik heb net de DVD erbij gepakt en weer even door de foto’s gescrold, wat leuk weer om te zien en wat waren we allemaal nog een broekies! Ik durf eigenlijk niet, maar ga er toch een paar met jullie delen…

marjo4 marj-1

marjo3 marjo2

Na die tijd ging het balletje wat meer rollen en besloot ik om me in 2009 (volgens mij vierde ik onlangs mijn 9e jubileum?! Uhm FOUTJE!!) officieel in te schrijven bij de kamer van koophandel. Op dezelfde dag, een jaar later na de bruiloft van Kees & Marjolein, had ik mijn tweede bruiloft. Af en toe had ik een opdracht en deze kwamen dan voornamelijk van familie, vrienden en/of kennissen. Toen ik in 2010 (onverwacht, maar zeker gewenst) zwanger raakte van onze oudste, ging alles naar een laag pitje en daar bleef het bij… Ik heb wel eens een poging gedaan, maar eerlijk gezegd vond het ik moederschap, ons gezinnetje en mijn scrapbook verslaving toen nog iets belangrijker, maar meer omdat het zekerheid bood! Zo’n 2 jaar na de geboorte van Lina ben ik overgestapt naar een iets professionelere camera en dat voelde al beter! Langzaamaan nam ik wat meer opdrachten aan en ook van meer onbekende mensen… 

Een jaar geleden nam ik dan eindelijk de stap, met alles thuis op de rit, om (bijna) al mijn tijd en energie in mijn fotografie te stoppen. Inmiddels fotografeerde ik natuurlijk al lang niet meer op de automatische stand…Maar sinds mijn nieuwe full-frame camera, leek het wel of er een hele nieuwe wereld voor mij open ging. Ik ben gelukkig en doe hetgene wat ik het allerliefste doe (wat werk betreft)…Ik kan er al mijn energie en passie en kwijt en wacht met spanning (en soms een tikkeltje ongeduld) tot het volgende avontuur op mijn pad komt… Want ik ben nog lang niet klaar!  Het zou ook financiele zekerheid moeten bieden en dat blijft toch wel een dingetje. Als ik naar mijn eerste foto’s kijk, ben ik toch wel trots…want zie mezelf groeien. Niet alleen sinds ik toentertijd begon, maar ook de laatste maanden! I just L O V E my job!

**** Oh en voor ik het vergeet, want daarvoor heb ik dit blogje natuurlijk geschreven!! ****

LIEVE Kees & Marjolein, van harte gefeliciteerd met jullie 9e trouwdag, ik vond het een eer om jullie mooie dag, 9 jaar geleden vast te leggen!!! xxx Peet <3

Ik weet niet of jullie inmiddels mijn schrijfstijl kennen? Maar ik kan er nog zeker zo’n 10 alinea’s bij schrijven… Inmiddels is het 22.30 (maandagavond) en moet zo echt mijn bedje op gaan zoeken. Mocht je vragen hebben over de tussen liggende periodes, dan weten jullie mij te vinden ;)

blog-name

One Response to // Hoe het allemaal begon… \\

  1. Was een super leuke dag en kijk nog steeds goed terug op de foto’s? X marjo

Leave a reply