// Newborn fotoshoot – Utrecht \\

Alweer 2 weekjes geleden mocht ik newbornfoto’s maken van de kleine Finn… Gelukkig stuurde zijn mama de dag voor de shoot nog een berichtje dat ze nog geen eetkamertafel hadden, maar wel een prachtig kookeiland met bar. Voor de zekerheid besloot ik mijn oude vertrouwde beanbag mee te nemen, want stel dat het niet ging lukken… En inderdaad, het kookeiland ging hem niet worden en dus heb ik de beanbag geinstalleerd… Dat was weer even wennen met zo’n kleintje en eerlijk, ik ben nu zo verwend met mijn heerlijke matrasje op hoogte, dat ik (met uitzonderingen daargelaten) nooit meer terug ga en volledig met de beanbag ga werken. Je zit dan toch op de grond en in de meest rare posities om een kleintje te positioneren en rustig te krijgen/houden… En ik heb het geweten, want heb echt 2 dagen spierpijn in mijn achterwerk gehad, zonder dollen!! haha

Maar goed… Bij hun thuis aangekomen, lag er een prachtig mooi kereltje in de box, volledig in dromenland… Er viel me iets op, wat ik nog niet eerder had gezien, waarna mama me dat ik niet gek op moest kijken, want Finn heeft een extra duimpje. De top van zijn duimpje bestond uit twee perfecte mini topjes, volledig met ieniemienie nageltjes en al en vielen perfect over elkaar heen. Ik heb het nog nooit eerder gezien, maar vond het eigenlijk wel mooi & bijzonder… Als hij straks wat groter is, zullen ze een van de twee topjes verwijderen.

De shoot verliep heel relaxed, al moest ik me in 1.000 bochten wringen met de beanbag  :P … Toen we halverwege de shoot waren, kwam ook zijn grote broer uit school en na een lekkere lunch, ook van de beide mannen wat mooie foto’s mogen maken. En als afsluiting wat foto’s van het gezinnetje <3 Zien ze er niet trots uit??

newborn-F

 

Tijdens een newbornshoot probeer ik altijd om oudere broertjes en/of zusjes bij de shoot te betrekken. Soms willen ze maar al te graag helpen en een andere keer, vinden ze het ook allemaal best spannend. Als ik een set-up heb gedaan, ga dan meestal over naar foto’s met broertjes/zusjes, tenzij deze nog wat jonger zijn en tussendoor ook wel een tukkie kunnen gebruiken, dan proberen we deze foto’s als eerste te maken. Tussen de set-ups met de achtergrond door, probeer ik foto’s in een mandje te maken (dat is mijn aandachtspuntje, want de manden zijn geen probleem, maar combineren met mooie accessoires is nog een dingetje, mede door het feit dat ik het vaak niet mooi genoeg vind… Jep, daar heb je die perfectionist weer! haha) en dat gaat me gelukkig steeds beter af ;) Vervolgens door naar de 2e set-up met achtergrond en ter afsluiting maken we uiteraard nog een mooie familiefoto, mits dit niet gewenst is (maar je deze kans eigenlijk altijd aan moet grijpen!). Op het moment dat ik al mijn spulletjes klaar zet, overleg ik meestal met de klant wat wenselijk is en wat een handige indeling is voor hun en de evt. broertjes/zusjes. Zo weet iedereen aan het begin van de shoot wat de verwachting zijn en hoe de shoot ongeveer zal verlopen… Al weet je dat eigenlijk nooit, met deze mooie mini mensjes!

 

newbornF

 

blog-name

Leave a reply