// Newborn – geboortekaartje \\

Ik had een aantal maanden geleden al voor het eerst contact gehad met mama Jonne, om de wensen voor een geboortekaartje op maat te bespreken. Ik heb een aantal ruwe opzetjes gemaakt en na wat aanpassingen hadden papa & mama een keus gemaakt voor het geboortekaartje. Daar hebben we een proefdruk van laten maken en toen ze daarna akkoord gingen, was het enkel nog wachten op de kleine man.  Jonne was op 20 maart uitgerekend en op de 28e, had ik zo’n gevoel…Ik besloot haar rond 13.00 een appje te sturen, waarna ik om 17.00  ik een appje terug kreeg dat Siebe die ochtend heel vroeg geboren was! Mijn gevoel was goed…

NB-Siebe

Vroeger, was ik extreem goed in het raden van geboortedatums…Ik hoefde maar naar iemand te kijken en dan kwam het spontaan in me op. 8/10 (ik zal niet overdrijven), had ik het ook gewoon echt goed!! En nog zoeiets… Er kwam maandags een ouder op het kdv en voor hij wat kon zeggen, onderbrak ik hem dat hij die zaterdag papa was geworden… Met grote ogen keek hij me aan?! Ja, zeiden mijn collega’s…Jij hebt het weekend zeker rondjes door de wijk gereden? Nou nee, ik wist het gewoon!  Nadat onze oudste is geboren, ben ik het ergens kwijt geraakt (haha) en tde laatste maanden heb ik toch weer van die voorgevoelens. Zo droomde ik onlangs dat mijn jongste nichtje zwanger was. Ik wist dat ze al een tijdje bezig waren en ineens werd ik wakker na die droom en wist zeker dat het zo was. Nou, wat denk je… 3 dagen later kwam er een foto voorbij op facebook, met jawel…de aankondiging van hun zwangerschap! Zo apart, dat het kan…Maar goed, genoeg over mijn spirituele gevoelens! haha

 

Die maandag erop ging ik naar hun toe voor de newbornshoot. Zijn grote zus hobbelde ook gezellig rond…Ze vond het in het begin wat spannend, maar vond het stiekem ook wel erg gezellig en ze heeft het super goed gedaan! Siebe was heerlijk slaperig tijdens de shoot en ik kreeg van papa nog een speciaal verzoekje. Hij is eigenaar van een bloemenkwekerij en dus was de vraag of ik ook een foto wilde maken met een zelfgekweekte bloem erbij. En dat hebben we uiteraard gedaan. Een kleine 3 uur later en met genoeg mooie plaatjes voor het geboortekaartje, ging ik weer naar huis. Thuis gelijk de auto uit geladen en tas uitgepakt. Ik had die week nog 2 newborns op de planning staan, dus alle spulletjes welke ik die week nodig zou hebben, snel in de was gedaan :)

 

S’middags gelijk de foto’s op de computer gezet en een selectie gemaakt van de foto’s voor het geboortekaartje en daar ben ik eind vd middag gelijk mee aan de slag gegaan. Na akkoord van papa en mama, voor de foto keuze, heb ik hem dezelfde avond naar de drukkerij verstuurd. Woensdag werd het pakket hier bezorgd en heeft de papa van Siebe ze donderdagochtend opgehaald…Op een enkel kaartje na. Deze voeg ik toe aan mijn collectie van gemaakte kaartjes, om deze zo te kunnen laten zien aan nieuwe klanten. En hier is het kaartje zoals deze naar alle familie, vrienden en kennissen is verstuurd. Het is een enkele kaart, op A5 formaat geworden en naast deze kaart hadden ze tevens een kleiner kaartje met een zelfde soort ontwerp, met de uitnodiging voor het kraamfeest.

Noah-2017-front2

siebe-web

 

Momenteel heb ik twee opdrachten liggen voor kaarten. Een trouwkaartje, welke al klaar is en waarvan ik het weekend de eerste proefdruk heb ontvangen…Deze ga ik morgen voorleggen aan de klant en kan hij, tenzij er nog aanpassingen gemaakt moeten worden, naar de drukker. En een geboortekaartje voor een kleine man, welke in Juli verwacht wordt. Als hij geboren is, ga ik ook daar foto’s maken voor het kaartje. Super leuk, omdat het digitale ontwerpen ook zeker iets is, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en het enorm leuk vind om te doen.

 

Mocht je interesse hebben in een kaart ontwerp, of wil je graag meer informatie ontvangen, dan mag je altijd contact met me opnemen!

blog-name

Leave a reply