// Workshop bruidsfotografie – Gerjanne.nl \\

Op zaterdag 13 Mei volgde ik een super gave workshop bruidsfotografie bij Gerjanne.nl… Toen ik haar aankondiging op facebook voorbij zag komen, was ik direct geintresseerd. Ik probeer om tenminste 1x per jaar in mezelf te investeren en een workshop of cursus te volgen. En ik was al een tijdje op zoek naar dergelijke bruidsworkshop en die van Gerjanne, sprak me direct aan. Ik heb al enige ervaring met bruidsfotografie, maar aangezien dit niet mijn dagelijke kost is en me er toch meer in zou willen verdiepen, was dit de perfecte workshop voor mij!

We begonnen de dag om 9.00 in Wezep bij restaurant ‘de zeuven heuvels’. De workshop vond plaats achter het restaurant, in de werkschuur. Er stond een lange tafel waar alle cursisten konden zitten en Gerjanne zat voor ons… Op de tafel lag een tak eucalyptus met een naamkaartje eraan, een mooie workshop hand-out en er stond voor iedereen een papieren tas, gevuld met een flesje water, een schriftje, een pen, een pakje zakdoekjes en een rolletje pepermunt. Details, ik hou ervan :) Overal om ons heen stonden mooie (voorbeeld) producten met Gerjanne’s werk en oom stond er een prachtig bruidsboeket klaar voor het bruidspaar wat in de middag langs zou komen.

Foto 13-05-17 11 15 41 Foto 13-05-17 11 21 50

Na een voorstelrondje, vertelde Gerjanne wat over haar zelf en haar werk als fotograaf. We waren met een clubje van totaal 8 cursist fotografen en er hing een heel relaxed sfeertje. Vervolgens gingen we door met onderwerpen als: wat komt er bij een bruiloft kijken, branding, hoe bereik je de juiste klanten,  hoe bereid je je voor, wat zit er in je cameratas & nog veel meer. Gerjanne had een mooie presentatie gemaakt, welke we samen bespraken en n.a.v. de verschillende onderwerpen, konden we uiteraard ook vragen stellen. De ochtend vloog voorbij En waren zelfs te laat voor de lunch ;)

SA03

We hebben een heerlijke lunch genoten in het restaurant en terwijl wij lekker aan het eten waren, arriveerde Sanne & Alwin…Onze modellen voor vandaag. Na de lunch gingen we terug naar de werkschuur, waar we nog een aantal onderwerpen besproken hebben… En tussendoor ook wat foto’s konden maken van Sanne tijdens haar voorbereiding, nou ja…deels opgezet natuurlijk, want ze was er al helemaal klaar voor. De weersvoorspelling was helaas niet al te best voor het einde v.d. middag. Na een kleine studie van de buienradar, was het tijd om de tassen te pakken en richting het bos te gaan lopen… Voordat het los zou gaan barsten!

We begonnen met wat foto’s bij de deur vd werkschuur en zijn daarna rustig aan richting het bos gelopen…Daar hebben we op verschillende plekken foto’s gemaakt en ben enorm blij (en stiekem ook wel een beetje trots) met het resultaat. Ik had de foto’s al veel eerder af willen hebben, maar door mijn eerdere achterstand en toen die vervelende  griep, kwam het er steeds niet van. Natuurlijk wilde ik de foto’s ook eerst voorleggen aan Sanne & Alwin. We hebben toestemming om de foto’s voor onze portfolio’s te gebruiken, maar wilde ze toch graag eerst aan hun laten zien.

Van Gerjanne heb ik ook een aantal leuke foto’s gekregen, waarbij ik ‘in actie’ te zien ben… Hoewel ik liever zelf nooit voor de camera sta, vind ik dit dan stiekem wel weer erg leuk! En als afsluiting mocht een foto van ons cluppie natuurlijk niet ontbreken ;)

 GERJANNE_Workshop_Bruidsfotografie_030_logo GERJANNE_Workshop_Bruidsfotografie_060_logo

Hieronder nog een aantal van mijn favoriete foto’s, die ik tijdens de workshop heb gemaakt.

SA04

SA07

SA2 SA1-1

Het was een super toffe & leerzame ervaring en ben blij dat ik deze workshop heb mogen volgen… Gerjanne, ontzettend bedankt voor het delen van je passie, ervaring en wijsheid, ik heb genoten!!

SA06 SA08

SA3 

SA10-1

SA7

Ik kon de vele tips & adviezen die donderdag erna, direct gebruiken tijdens de shoot en ceremonie voor het geregistreerd partnerschap van Leon & Esther… Daar ga ik een dezer dagen ook nog een mooi blogje over schrijven.

// workflow \\

Sinds vandaag ook mijn workflow geoptimaliseerd… Toen ik net begon met fotograferen, werkte ik voornamelijk met lightroom. Toen ik een aantal jaar geleden een nieuwe computer kreeg en bleek dat mijn lightroom versie verouderd was en een nieuwe aan moest schaffen, ben ik verder gaan kijken en zo begonnen met het werken in photoshop. Tal van tutorials online bekeken en zo had ik al snel mijn weg gevonden in photoshop. Tijdens de workshop vertelde Gerjanne dat zei werkt met lightroom en met ons haar workflow deelde, ging er wederom een wereld voor me open…Althans dat dacht ik. Ik werk momenteel met de creative cloud van adobe en ook daar hoort lightroom bij. Toen wij mijn huidige computer geupdate hebben, besloot ik om vooralsnog enkel photoshop erop te zetten. Ik durfde op een of andere manier niet weg te stappen van het vertrouwde. Ik ben de laatste weken zo druk geweest dat ik het niet aan durfde om lightroom te downloaden…Vandaag kwam daar verandering in!!! Ik was bezig met het bewerken van de foto’s van Leon & Esther, toen er ineens een knop om ging. Ik besloot lightroom te downloaden en de proef op de som te nemen. Ik weet waarom ik toendertijd overgestapt ben, maar waarom?! haha Dit werkt zo enorm relaxed en zeker een stuk sneller… Ik kan na het nabewerken gewoon ‘weglopen’ en de was gaan doen, terwijl lightroom alle RAW files omzet naar JPG bestanden. Dit had ik VEEL EERDER moeten doen!!! Het zal nog weel even wennen zijn, aangezien ik met andere bewerkingen ook deels gebruik maak van actions/filters… Het gaat vast goed komen en het scheelt enorm dat ik eerder met lightroom gewerkt heb, dit heb ik vast zo weer onder de knie. Stiekem toch wel heel erg blij dat ik eindelijk de tijd heb genomen, om dit te doen. GERJANNE!!!! Nogmaals ontzettend bedankt!

SA13

blog-name

—-

Bruidsreportage, workshop bruidsfotografie, Gerjanne.nl, bruidsfotografie, bruiloft, portfolio, fotograaf nieuwegein, bruidsfotograaf nieuwegein, nieuwegein, fotograaf, workshop

Leave a reply